Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Ταξιδιωτικές οδηγίες

Μεταφορές
Ο κεντρικός σταθμός των ταξί βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Σκάλα Ποταμιάς. Κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να κανονίσουμε για εσάς να σας παραλάβει από οποιαδήποτε τοποθεσία.
Το τοπικά λεωφορεία πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια όλο το νησί. Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο, ακριβώς έξω από την κύρια είσοδο του ξενοδοχείου.
Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από το περίπτερο δίπλα στη στάση του λεωφορείου, όπου θα βρείτε επίσης τα δρομολόγια και τις διαδρομές. Αν θέλετε να αισθάνεστε πιο ανεξάρτητοι στις μετακινήσεις σας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο ή ένα διπλό ποδήλατο και να εξερευνήσετε ελεύθεροι το νησί.

Τράπεζες
Οι τράπεζες στη Θάσο λειτουργούν από τις 8:00 - 14:30 από Δευτέρα έως Πέμπτη και 8:00 - 14:00 την Παρασκευή.
Μηχάνημα ΑΤΜ υπάρχει για τις συναλλαγές σας στη Σκάλα Ποταμιάς, σε απόσταση περίπου 500μ. από το ξενοδοχείο.
Πιστωτικές κάρτες Visa, Master και American Express καθώς και χρεωστικές κάρτες από διεθνώς αναγνωρισμένα χρηματοπιστωτικά δίκτυα, γίνονται ευρέως αποδεκτές.

Νόμισμα
Το νόμισμα στην Ελλάδα είναι το Ευρώ (EUR). Κυκλοφορούν χαρτονομίσματα των 5 Ευρώ, 10 Ευρώ, 20 Ευρώ, 50 Ευρώ, 100 Ευρώ, 200 Ευρώ και 500 Ευρώ.
Τα κέρματα διατίθενται σε ονομαστικές αξίες του 1 και των 2 ευρώ, και 1, 2, 5, 10, 20, και 50 λεπτά. Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τα χρήματά σας σε όλες τις Τράπεζες, καθώς και στις επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων που λειτουργούν στο νησί.

Ταχυδρομικές υπηρεσίες
Η ταχυδρομική θυρίδα βρίσκεται λίγο έξω από το ξενοδοχείο

Ηλεκτρικές Συσκευές
Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα είναι 220-250 Volt, 50- εναλλασσόμενο ρεύμα. Μετατροπείς μπορούν να αγοραστούν σε τοπικό επίπεδο και είναι επίσης διαθέσιμα στη ρεσεψιόν.

Νερό
Το νερό της βρύσης είναι πόσιμο σε ολόκληρο το νησί. Καθώς όμως είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία και μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές σε εκείνους που δεν το έχουν συνηθίσει.
Σας συνιστούμε να προτιμάτε το εμφιαλωμένο νερό.

Κλίμα
Δεδομένου ότι η Θάσος βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της η Ελλάδα, έχει δροσερότερο κλίμα από τα περισσότερα νησιά της χώρας. Ο χειμώνας είναι υγρός με χαμηλές θερμοκρασίες και συνήθως πολύ χιόνι. Η θερμοκρασία αρχίζει να αυξάνει από τον Απρίλιο. Την άνοιξη ο καιρός είναι ήπιος και ηλιόλουστος. Το καλοκαίρι είναι καυτό και ξηρό, αλλά οι θερμοκρασίες δεν γίνονται τόσο υψηλές όσο στις Κυκλάδες, τη Ρόδο ή την Κρήτη.
ESPA
espa ESPA