Τοποθεσία

Σκάλα Ποταμιάς Θάσος - Ξενοδοχείο Korina

Σκάλα Ποταμιάς Θάσος

Η απόλυτη αρμονία του πράσινου και μπλε.

Δάση με αιωνόβια πλατάνια, βελανιδιές και κέδρους. Πεύκα που ακουμπούν σχεδόν τη θάλασσα. Απέραντες αμμώδεις παραλίες με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά.

Αυτά τα μαγευτικά τοπία συνθέτουν το φυσικό μεγαλείο της Θάσου. Της μυθικής χώρας των Σειρήνων που μοιάζει σαν ζαφείρι που επιπλέει στο Βόρειο Αιγαίο. 

Η Θάσος είναι ένα νησί με μακραίωνη ιστορία και παράδοση. Χαρακτηρίζεται όμως από τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές της. Η συνεχής εναλλαγή των τοπίων της μεταξύ των απέραντων αμμουδιών της με τα κοσμοπολίτικα παραθαλάσσια θέρετρα και τα καταπράσινα δάση, τις απότομες ρεματιές και τα γραφικά ορεινά χωριά της, μαγεύουν κάθε επισκέπτη.

Η Θάσος βρίσκεται απέναντι από τις ακτές της Ανατολικής Μακεδονίας και απέχει 18 ν.μ. από την Καβάλα. Καταλαμβάνει μια έκταση 384 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η ακτογραμμή της καλύπτει μια έκταση 118 χλμ σε όλο το νησί. Ξεκινώντας από την πόλη της Θάσου (Λιμένας) κι ακολουθώντας τον περιφερειακό δρόμο μπορεί κανείς εύκολα να περιηγηθεί στο νησί και να γνωρίσει τις ομορφιές του.

Η Σκάλα Ποταμιάς βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού. Μαζί με τη Σκάλα Παναγίας, κάνουν τη διάσημη Χρυσή Ακτή, η οποία έχει βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία αρκετές φορές. Η παραλία αυτή αποτελεί τον μακρύτερο αμμώδη όρμο του νησιού (3,5 χιλιόμετρα).
Η περιοχή περιβάλετε από πλούσια βλάστηση, ενώ τα κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά της θάλασσας δημιουργούν τοπία απείρου κάλλους. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα του νησιού που προσφέρει στους επισκέπτες του πληθώρα επιλογών δραστηριοτήτων.

Πρόσβαση

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ
Το νησί εξυπηρετείται από το διεθνές αεροδρόμιο της Καβάλας, Μέγας Αλέξανδρος. Το αεροδρόμιο συνδέεται με την Αθήνα με καθημερινές προγραμματισμένες πτήσεις, και με πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.
Το αεροδρόμιο απέχει 12 χλμ. από το λιμάνι της Κεραμωτής, από όπου θα πάρετε το φέρι μπόουτ που θα σας μεταφέρει στη Θάσο. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 35 λεπτά.
Πληροφορίες: Αεροδρόμιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Τηλ.: +30 25910 53273

ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (μέσω Καβάλας)
Υπάρχουν άριστες οδικές συνδέσεις με όλες τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας. Χρειάζονται περίπου 2 ώρες με το αυτοκίνητο από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα (165 χλμ), και 7 ώρες από την Αθήνα (680 χλμ). Από την Καβάλα μπορείτε να πάρετε το φέρι μπόουτ.

ΜΕ ΠΛΟΙO
Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από / προς Καβάλα - Θάσο (18ν.μ), Καβάλα-Πρίνος (13 ν.μ), και Κεραμωτή - Θάσος (6 ν.μ).
Καθημερινά δρομολόγια πραγματοποιούνται και με δελφίνια από /προς Καβάλα - Θάσο (40 λεπτά).
Πληροφορίες σχετικά με την προγραμματισμένη χρονοδιαγράμματα μπορείτε να βρείτε στην Καβάλα
ESPA
espa ESPA